14.5.12

My diet

Moikkelis! No nyt päätin vihdoin toteuttaa tämän dieettipostauksen, jota olen pantannut ainakin pari kuukautta... Jos inhoat karppaajia ei kannata lukea :D Nimittäin itsehän olen nyt ollut vähähiilarisella dieetillä hiukan yli 8 kuukautta (uskomatonta miten pitkään!). Pakko vielä täsmentää, etten juokse trendidieettien perässä, vaan oman kuurini aloitin hiukan ennen kuin karppauksesta tuli buumi, sattumaa siis. Jotain positiivisia kokemuksia tuosta ruokavaliosta mulla oli jo jostain parin vuoden takaa, ja päätin että nyt kokeillaan uudestaan ja tällä kertaa kunnolla. 

Saavutin tavoitteeni jo alkukeväästä, ja sen jälkeen paino on tippunut vielä vähän. Tällä hetkellä olen pudottanut  12 kiloa. Alkuaikoina painoindeksi oli n. 24,8, ja nyt se on 20,2

Hello! I decided to make this diet post finally. You know I`ve been on a low-carb diet for 8 months now (wow!), and so far I`ve lost 12 kilos which is about 26.4 lbs. My BMI was at the beginning 24.8 and now it`s 20,2. So very effective diet for sure.


Oma laihdutustaustani on värikäs: ei niinkään siksi että olisin kokeillut kaikki mahdolliset dieetit läpi, vaan koska olen tehnyt sen niin usein, lähes joka vuosi. Jojoilua siis. Ensimmäisen laihikseni aloitin teininä luonnollisesti.... Olin hirveä pullukka ja altis lihomaan koko ajan lisää. Liikakiloja oli semmoiset 20, mikä on aika paljon 13-14-vuotiaalle. No, sitten kun aloin hiukan välittää siitä miltä näytin, astuivat mukaan kalorit. Teininä on helppo laihduttaa ja eka kerta olikin tehokas. Silloin sain painon ekaa kertaa normaalipainon ylärajoille, ja lopulta alarajoille. Tulipa melkein vedettyä laihisöverit, ja myönnän että ihailimme silloisia anorketikoita. Juupa juu.....
Noh myöhemmin painoa tuli lisää ja lihoin aina sinne normaalipainon ylärajoille takaisin. Kaloreilla sitten seuraavat kymmenisen vuotta laihduttelin aina kun siltä tuntui. Se kävi aina vaan hankalammaksi, eikä lopulta toiminut enää, ihan sama miten vähäkalorisella dieetillä olin. Kun aloitin juoksemisen, painoa oli tietenkin helpompi pitää kurissa, ja muokkasihan se vartaloakin jonkin verran säädyllisempään malliin.
Viime kesänä paino nousi hälyttävän ylös taas, ja päätin että saa riittää, taas kerran. Kalorit tuntuivat nyt jo niin turhalta ajatukselta eikä sitä totta puhuen enää tässä iässä jaksa alkaa nälkiintymäänkään, ne ajat olivat ja menivät. Protskut kuulostivat oikein mehevältä idealta.
Tässä linkki vanhaan laihisblogiini, josta voi käydä lunttaamassa silloisen dieettini vaiheita ja taistelua typerällä vähäkalorisella ruokavaliolla. 

I`ve been dieting a lot in my life. I used to be quite fat as a teenager, I had almost 20 extra kilos (44lbs), which is quite a lot to a teenager. I started dieting with calories and it worked, I lost a lot of weight but it got to a point when  I nearly stopped eating and got almost too thin. Well, later I gained more weight again and I was at my normal weight but "chubby". I used several diets during the years, always with calories and it got harder and harder and I was sick of starving myself and always getting those kilos back. 
So I decided to try this protein diet, I heard it`s very effective and you can eat as much as you want and still lose weight. 


Innostuin noopeasti tästä ruokavaliosta, koska tuloksia tuli heti. Turvotus katoaa oikeastaan jo ensimmäisenä päivänä, ja vatsa laskee. Varsinkin yöllä oli jostain syystä aina tosi laiha olo. En siis  missään nimessä ole koskaan karpannut "oikeiden" sääntöjen mukaan, vaan olen yrittänyt pitää dieetin kevyenä ja terveellisenä kaikesta huolimatta. Luin alkuun paljon keskustelupalstoja, ja täytyy sanoa, että onneksi en noudattanut kokeneiden karppaajien neuvoja! Ylipainoisen laihdutus kun on eri asia kuin normaalipainoisen laihdutus, ja haluan tottakai pitää terveydestä huolta myös.
Siis: terveellisiä proteiineja niin paljon kuin mahdollista/on varaa, ja kaikki muu sitten lisäksi. No, syömiset on vaihdelleet kahdeksan kuukauden aikana hirveästi ihan omasta viitsimisestä ja rahatilanteesta riippuen, mutta nämä on kestosuosikkeja:
- maitorahka
- vähähiilarinen leipä (sen syöntiä pitäisi taas yrittää rajoittaa.....)
- pähkinät
- erilaiset vihannekset / salaatit
- marjat
- kananmuna
- juustot
- nakit
- proteiinipatukat
- rasvaton maito
- light-limut ja energiajuoma

I got very excited about this diet, because I started getting results right away. Swelling was gone and especially in the evenings I felt really thin, maybe it had something to do with liquids. This diet is called "karppaaminen" in Finland, and unfortunately it has became a huge trend here at the same time I started my diet. Everybody thinks this diet is all about eating hard fats, bacon and sausages. NO! You can eat protein without those unhealthy choices. I try to eat healthy food and good fats. But the best thing is you actually can eat sausages and stuff and it doesn`t ruin your diet, not at all. The most important thing is to remain only in proteins. Well, I`ve also been eating berries and vegetables quite a lot, which are allowed too.
These are the foods I`ve been eating the most: curd, low-carb bread ( I shouldn`t eat it that much....), walnuts, vegetables and sallads, berries, eggs, cheeses, protein bars, low-fat milk,  frankfurters and light sodas. 




Välillä syön raskaammin, välillä kevyemmin. Oli aika, jolloin mussutin paljon suolapähkinöitä. Onneksi ei tee enää niitä mieli. Ja myönnän: tällä hetkellä olen ihastunut juustogrillimakkaraan, jota syön kirsikkatomaattien kanssa, nom :DD Niitä kun pari syö päivälliseksi ei paljon muuta jaksakaan pitkään aikaa syödä, mutta kannattaa tarkastaa lihapitoisuus. Toki sitä kalaakin tulee ostettua silloin tällöin, ja joskus harvoin panostan kanaan. Viime aikoina olen kokkaillut pizzaa, mikä on tooosi hyvää, samoin muffinsit, kakut ym. leivonnaiset. Maitorahkasta ja marjoista tehdyt juomat ovat ihan ykkösiä, ja täyttäviä kun sekaan lisää esim. pellavansiemenrouhetta ja auringonkukansiemeniä.
Eniten olen kaivannut perunaa, varsinkin talvella himo oli suuri. Myös riisi käväisee silloin tällöin mielessä, koska olen aina ollut riisi-ihmisiä *_* Juu, ja luonnollisesti suklaa ja jätksi poikkeavat välillä ajatuksissa.

Ei ole tullut syötyä kertaakaan pekonia.

There are times when I eat more fats, depends on my mood and money situation. I used to eat lots of salted nuts which wasn`t a good thing at all, fortunately don`t feel like eating them anymore. I must tell you right now I love eating cheese sausages with cherry tomatoes, nomm :P I buy fish every now and then, and chicken too. Lately I´ve been cooking some low-carb pizza which is really good, and so are the muffins and cakes. I eat curd all the time, often as a drink with milk, berries and some seeds. 
Mostly I`ve missed potatoes and rice, and yees - chocolate and ice-cream would be lovely too...
Most people think you should eat bacon when being on a low-carb diet, but I haven`t been eating it at all, oh no :D


Ennen olin Skarppi-sämpylöiden suurkuluttaja, nyt tein uuden löydön. Tämä on oikeasti HYVÄÄ leipää!
This is the best low-carb bread I`ve found, great taste, just like "real" bread!

Olen sallinut jotain kivaa pientä itselleni silloin tällöin, kuten pari karkkia, keksin työpaikan kahvipöydästä jne. Uusin löytöni on vehnäleseet, joissa on yllättäen paljon protskua (ihanaa puuroa syntyy vehnäleseistä ja pellavansiemenrouheesta njammm). Jouluna söin vähän vapaammin, jouluruokaa jne, eikä se tuhonnut dieettiä. Ai juu, ja KYLLÄ, juon alkoholia ja olen juonut koko dieetin ajan. Syksyllä tuli otettua useasti, lähes joka viikonloppu, ja paino tippui silti. Mutta joo, silloin myös lenkkeilin ahkerasti. 

I`ve had some treats every now and then, like few candies or a cookie. Recently I discovered wheat bran, it contains lots of protein. I love making porridge of it with linseed. Oh and yes, I have been drinking alcohol during this diet even I shouldn`t, and it hasn`t have a negative effect on my diet. I actually drank quite a lot last fall and my weight still kept going down. BUT I did go jogging a lot.


Tästä tavasta laihduttaa on puhuttu paljon julkisuudessa, ja sillä on jopa hiukan huono maine. Karppaajille nauretaan. No, naurakaa vaan, mutta en tiedä yhtään ainutta ihmistä, jolla tämä ei toimi. Tämä on varma tapa laihtua ja piste. Joo, se pelkkä kovan rasvan syöminen on typerää, sehän on itsestäänselvyys. En vaan ymmärrä, miksi ihmeessä syömiset pitäisi rajoittaa siihen epäterveelliseen päähän, koska tätä ruokavaliota pystyy todellakin soveltamaan myös terveellisesti. On helppo tie valita pekonit sun muut, ja mikä parasta ne ovat tosiaan sallittuja, mutta itse söisin vain satunnaisesti. Todella ylipainoisen on helppo lähteä laihduttamaan sillä grillimakkaralla, mutta tuskin pienempää kilomäärää pudotettaessa se olisi viisasta, eikä varmaan toisi edes tulosta. Karppaajien keskustelupalstalla joku valittelikin, että on syönyt nyt viikon makkaraa + pekonia ja majoneesia, ja painoa tullut vain lisää. Niin... :DDD 
En ole perehtynyt tieteellisiin seikkoihin koska niitäkin tuntuu tulevan joka tuutista ja erilaisia versioita pilvin pimein. Tiedän nyt vain, että tämä on paras, helpoin ja jopa fiksuin laihis jolla olen ollut. Ainoa miinus on rahankulu, koska vähän kalliiksi tämä välillä tulee.

There has been a lot of disqussion of this diet here in Finland, and has kind of a bad reputation. Most people laugh at it, even they shouldn`t. I know this diet works on everybody. This is the best way of losing weight, I`m sure. If you eat more healthy proteins and good fats instead of hard fats, it`s also quite healthy way of losing weight. You can eat as much as you want and never have to starve yourself. Of course it`s different dieting inside normal weight, and it should actually be easier for those who are really overweight, because the results can be seen much quicker. Anyway, this diet works with everybody.
I don`t know the scientific facts about this diet, but I know this is the best diet I`ve been on, as it`s the easiest, comfiest, smartest ans fastest. The only negative side is that it`s quite expensive eating like this.

Kahvijuustokakku, joka tehtiin lomalla äidin kanssa. Ihanaa herkkua tämä! Pohjassa on hiukan tummaa suklaata, mutta ohje on ihan karppisivustoilta napattu, muistaakseni löytyy Googlesta jollain kahvituoresjuustotortun nimellä (karppiversio siis)
This is the low-carb coffee cheesecake I made with my mum on my holiday, it was yummy! There`s some dark choco at the bottom, but everything else has been made of protein ingredients. I found the recipe on internet.

Nykyään laihdutus on muuttanut luonnettaan, koska kiloja ei lähde luonnollisesti enää samaa tahtia. Itse asiassa paino on aika lailla samoissa lukemissa kuin pari kk sitten, koko kevät ollut pientä jumittamista. Harmi, mutta eihän se loputtomiin voi pudotakaan. Myönnän, että olisi ollut kiva saada vielä pari kiloa pois, mutta se vaatisi nyt varmaan hiukan muutoksia totuttuun. En edelleenkään aio alkaa millekään kitudieetille, en sentään. Liikunnan laadun pitäisi varmasti muuttua, ja haaveilenkin että jaksaisin ottaa seuraavan askeleen lihaskuntoni parantamiseksi. Varsinkin jalkoja pitäisi saada kiinteytettyä.
Jatkan edelleen samaa ruokavaliota, mutta en välttämättä osaa kutsua sitä enää dieetiksi, lähinnä ylläpitämiseksi. Tiedän, että jos nyt alan syödä hiilareita, paino tulee taatusti takaisin, joten juu, pysyttelen nykyisissä elämäntavoissa ja katson mitä seuraavaksi tapahtuu. Inhottavinta olisi taas kesän jälkeen löytää itsensä repsahtaneena ja aloittaa muutaman kuukauden jälkeen koko touhu taas alusta. Ei enää laihdutuskierrettä, jooko.

I haven`t been losing weight for a long time now, it has stopped. I`d love to lose two more kilos, but I know I should change my exercising habits for sure if I wanna achieve that. Well, I knew this was coming anyway. I should concentrate on firming my muscles next, that would do the thing I think. Mostly I wanna firm my legs.
I still continue eating protein food, because don`t wanna get all those kilos back. If I`d start eating carbs again, that would happen for sure, It would be awful to find myself in that same situation as a year ago and start the whole thing all over again. No more yo-yo dieting for me!



Mulla oli vaikeuksia saada aikaan hyviä ennen-jälkeen-kuvia, joista jokseenkin edes näkyisi painonpudotus. Itselläni on tosin sellainen olo, ettei se edes näy niin paljon mitä olisi tuolta kilomäärältä voinut odottaa. No, viimeistään pukiessa vanhoja vaatteita päälle pudotuksen huomaa, mikä on tottakai ihanaa :D Yksi asia harmittaa tosin: halusin aina ennen kaikkea kasvoni kapeammiksi, niillä kun on ollut taipumus pyöristyä aina herkästi uusien kilojen myötä. No, lähtihän sitä läskiä naamasta, mutta samalla olen huomannut ikävän vanhenemisilmiön > kasvot alkaneet roikkua ällöttävästi. Yök mutta mitäs sille voi. Ehkä ennemmin silti näin, kaikkea ei kai vaan voi saada.
Yritin siis tehdä pari ennen-jälkeen kollaasia, halusin ihan vaan itsekin verrata kuvia toisiinsa. Näissä siis vuosi sitten otetut kuvat vs. tänään otetut kuvat. Kaivoin esille vuoden kaapissa homehtuneet vaatekappaleet, ne mitä löysin. Oli hauskaa haha :D Kuvakulmat on tietenkin ihan erilaisia, mutta kyllähän niistä jotain muutosta sentään näkyy. Ehkä silti ennemminkin kropan muokkaantuminen kuin laihdutus? 

Sometimes I feel that my weight loss should be more obvious because of all those kilos I`ve lost. But yeah, that`s the case when dieting inside normal weight, the changes aren`t that visible I guess. 
I tried making a couple of collages with before + after- pics. It was fun haha :D So the first picture on the left has been taken a year ago and on the right is the pic taken today. Ofc the field of view is different and my body position too.
P.S. Tuo vaalea tukka oli muuten aika kiva :D

P.S. That blonde hair was so cute I think :D




6 comments:

  1. Anonymous14.5.12

    woow olen niin kade sulle!! siis tahdonvoimalle. sä olit epätyytyväinen painoos ja teit asialle jotain etkä jäänyt murehtimaan. peukut ylös sille!!

    onnea onnistumisellesi :) 12 kg on mun mielestä paljon, itelläki sellai tavoitteena:) ite tykkään vaa niin paljon leivästä ja makaroonista ym..enkä kasviksista ja hedelmistä :D herkuista puhumattakaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :D Nyt kun käy läpi näitä kahdeksaa kuukautta olen kyllä tosi tyytyväinen että tuli aloitettua. Tosiaan mulla vaikutti myös masentava elämäntilanne aloitukseen syksyllä, muuten tuskin olisi tullut lähdettyä tähän. Mutta hyvä näin ^^

      Niin tuossa olen kyllä samoilla linjoilla että rakastan leipää ja pastaa ja sitä perunaa tosiaan, ja syömistä ylipäätään! Jotenkin tähän vain tottuu. Mun täytyy kyllä myöntää että olen myös kade sulle ja kaikille niille onnekkaille jotka niillä ihanilla herkuilla itseensä saavat hemmotella! Suklaa... <3

      Delete
  2. äää siis syötkö sä hedelmiä ollenkaan? Tai esim. kaurapuuroa :D? tyhmiä kysymyksiä mutta onko noi ihan kauheita jos muuten syö semivähähiilihydraattisesti :( Ja hei eiks suklaa ole kuitenkin parempi herkutteluun kuin jotkut ns.normaalikarkit :P? Ja käytätkö steviaa :D? Itselläni ei tosin nyt ole mitään noin suurta painonpudotusta suunnitelmissa mutta 3kg haluaisin pois ja vähän tervehdyttää syömishäiriön kuihduttamaa (no ei oikein voi sanoa värittämää :D ja kuihduttamaa vaikka onkin ahmimistyyppinen eikä laihuushäiriö :() ja en tykkää karppifoorumeista ne on niin töykeitä siellä :( Ja itse oon ihan koukussa Lidlin lightcolaan kanssa nomnom pepsimaxia otan aina muista kaupoista mutta niin mitä lightlimsoja juot? Ja energiajuomia kun ainoot mitä oon ite juonut niin on ne lightedit mut ne on tosi hyviä kyllä :3 ja ihana blogi omnom vaikka juuri vasta aloitin lukemisen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ja tervetuloa tänne :D
      Kammottavaa myöntää mutta en syö hedelmiä ollenkaan, kyllähän niitä kai hiukan saisi silloin tällöin syödä mutta itse olen niistä pidättäytynyt. Valitettavasti kaurapuuro on myös kiellettyä mutta niistä leseistä ja pellavansiemenrouheesta -myös kauraleseitä saa muistaakseni syödä- sain aikaan oikein ihanan puuron. Steviaa ei ole tullut ostettua, mutta muut makeutusjauheet siis ahkerassa käytössä, niitä käytinkin sokerin sijasta jo vuosien ajan ennen dieettiä.
      Samoin en ole itsekään alkuaikojen jälkeen foorumeilla käynyt, inhottavaa touhua tosiaan, ja sisältöä laidasta laitaan, kaikki tuputtamassa omaa versiotaan. Tämä on sitten se mun ;D
      Light Ed munkin suosikki energiajuomista, mutta usein ostan myös Lidlin semmoisia harmaita light-tölkkejä, niissä on niin halpa litrahinta :D Ja hmm noista limuista ei ole mitään suosikkia, ostan mitä sattuu ja mitä tekee mieli milloinkin, mutta lightia siis aina tietenkin ^^

      Delete
  3. Haastoin sinut tämmöiseen http://gingerbreadcoffinbyfehlgeburt.blogspot.com/2012/05/about-meeeh.html :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei jee kiitti haasteesta! :D

      Delete

Go ahead and make my day :)