6.5.12

Hair crisis, big time!

Juu jälleen olisi se aika - haluan uuden tukan! Yritin saada inspiraatiota ja suuntaa siitä, mikä tukkaväri pukisi parhaiten, koska muutos olisi hakusessa mutta ei mitään hajua mihin suuntaan tässä pitäisi mennä. Mutta niin, päädyin ainoastaan huomaamaan että kaikki vanhat hiusvärit olivat paljon parempia kuin tämä nykyinen inhottava, väsynyt kelmeänharmaa. Vielä pahempaa oli huomata, miten hyvässä kunnossa tukka on joskus ollut ja miten PALJON sitä oli ennen talven tuloa ja liiallista käsittelyä - ja varsinkin näitä hemmetin pidennyksiä! Nyt siitä ei ole enää mitään jäljellä, muutama näivettynyt haiven ristissä. Nyyh. Uutta väriä silti kaipailisin, että saisi edes jotain piristystä olemukseen.

Ainiin, ja on mulla toinenkin syy haluta muutosta - päätin nimittäin palkita itseni, koska perjantaina suoritin onnistuneesti kouluni näyttöpäivän lävitse ja nyt olisi sitten myynnin ammattitutkintokin ansioluettelossa, jees! On muuten jo kolmas suoritettu tutkintoni, jokohan alkaisi riittää tuo koulujen käyminen vähäksi aikaa tai siis loppuelämäksi..

I`m so done with my hair! I hate the color so much and decided I need a change. I tried to get some inspiration from my old pics but only found out that all my old hair colors looked better than this grey/yellowish boring flatty. Also I realized that I used to have hair!! I mean it used to be in such a good condition and I had LOTS of it, unlike today. There`s nothing left after bleaching and extensions, just a few thin hair crisscross. Sniff.
But I have another reason to dye my hair than just that I`m bored with it - and that it loos so lame in pictures.  I decided to reward myself for finishing my final exam day today!! Yeah, I`m now having three examinations, wow :D 
Here are some old haircolors that I liked a lot....



Ongelma on vain, että tällä tukalla tosiaankin on historiansa - pohjalta löytyy tuhatmäärin vaalennuksia, tummennuksia, suoravärejä, punasävyjä... Siis kaikki ne mitä viime talven aikana intouduin kokeilemaan kaikkien aikaisempien vuosienkin puolesta. Ja tämä tukka tosiaankin on ihan järkyttävä pallo kuollutta hiusta - aina tukkaa harjatessani pieniä, katkeilleita hiuksenpätkiä tipahtelee pöydälle kasapäin. Siis joka ikinen päivä! Ei ihme että tukassa ei ole enää mitään mallia, ei ryhtiä, ei väriä. Se on jakaantunut kolmeen osaan: hyväkuntoinen tyvi, puuhkaantunut latvaosuus ja alta retkottavat pidennykset. Hyi, se on yhdellä sanalla sanottuna RUMA.
Kai sitä pitäisi vaan ajan antaa tehdä tehtävänsä ja kasvattaa huonoa hiusta pois ihan rauhassa. Paitsi että kesätukkani ei saa olla mikään vaiheessa oleva epämääräinen takkupallo! Ehkäpä siis tilaan kesäksi superpitkät pidennykset ja sinnittelen niiden avulla syksyyn, ja sitten ajattelinkin jättää pidennykset ja leikata jonkun kivan mallin ja antaa tukan taas elää. 

The problem is that my hair is seriously in a horrible condition especially the tops of it. It has a colorful history: bleaching, dark dyes, reds, semi-permanent dyes... And all in a short period of time. Now I want more natural hair so I decided just to let my hair grow, I actually like the dark roots.
I don`t have better picture of this hair right now, but from my previous post you can find pics where my hair isn`t tied back. 
Here are some colors I loved, especially that orange red was gorgeous.

Mutta se värin valinta... Nämä värit oli niin ihanan täyteläisiä ja antoivat väriä koko kasvoille, ikävä niitä! Varsinkin tuo oranssinpunainen oli ihana vaikka en juurikaan sitä silloin talvella arvostanut...

Joo, siitä pääsemmekin sitten seuraavaan ongelmaan - nimittäin menin jo ostamaan uuden väriaineen... Ääh. Pähkäilin sitten viisaana että tämä tukka kaipaa kirkastusta, ja kuljetin raitapurkin kotiin. Siellä iski katumus. Viimeinen asia, mitä tämä tukka kaipaa on lisää vaalennusta, enkä edes halua olla yhtään blondimpi tällä hetkellä. Hemmetti. Haluaisin tummanvaalean tukan, semmoisen vähän maantienvärisen mutta täyteläisemmän ja rikkaamman sävyn. Millä ihmeen hiusvärillä saa semmoisen aikaan käsiteltyyn tukkaan? Oma neuvokkuuteni lopahti tähän.

Juu, tiedän..... Nyt viimeistään olisi hyvä hetki tehdä visiitti kampaajalle. Tai hankkia edes kunnon hoitoaine - myönnän, olen paha, hirveä ihminen enkä juurikaan käytä hoitoainetta, joten eipä kai ihme että kuivunut tukka tippuu päästä. Olisi oikein mukava vain tietää, että millaista hoitsikkaa voin käyttää pilalle näivettyneeseen, käsiteltyyn tukkaan niin ettei se vaikuta micro ring- pidennysten pysyvyyteen tai kuntoon? Hoitoainehan helposti liu`uttaa rinkuloita paikaltaan, joten se ei saa olla mitä tahansa tököttiä. Rakennepaikkaavaa ainetta ei myöskään saisi joutua itse pidennyshiukseen, ettei sen kunto kärsi. Osaisiko joku ammattilaisempi neuvoa?

And you know what? I already bought this striping package as I planned to get some refreshment to this hair. Then I started to think again. This hair really doesn`t need any other bleaching treatments and I don`t even wanna be a blonde. Actually what I want is natural, dark blond color with rich tones. How an earth will I find a color like that and how would I ever achieve it...
Yeah, I know... This would be a great time to visit a hairdresser or even buy a proper conditioner. I`d really like to know what conditioner should I buy for my damaged hair - something, that wouldn`t affect on my micro ring- extensions. Conditioner easily slides the rings downwards so there can be no silicon in it, I know, and it shouldn`t be too repairing because it ruins the extension hair. I`m confused what to do - any tips?



PS. Salaa haaveilen lila-valkoisesta tukasta   
PS. Secretly I dream of lavender/white hair!

6 comments:

  1. Anonymous6.5.12

    sama hiuspähkäily täällä (jälleen kerran :D)

    oon omaa väriä kasvattanu nyt muutaman kk, ja kyllästyttää jo :D kesä on kuitenki tulossa ni ei viitsis mtn punasta laittaa, kulahtaa heti.. eikä tummaa, just sain vaaleeks xD vaikeeta!

    oolalaa, lila-valkonen letti olis magee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haluisin kanssa oman värin takaisin, mutta tuskin sitä kasvattamisen vaatimaa kärsivällisyyttä löytyy monen vuoden ajalle ummh...
      Harmittaa sekin ettei ole minkäänlaista selvää visiota seuraavasta väristä, tai mihin pitäisi alkaa pyrkiä, huohh! Toisaalta kun tekisi mieli laitella taas jotain kirkasta ja naisellisempaa sävyä kesäksi ja ja ja...

      Jos mulla olis nyt vaalea tukka, lähtisin taatusti kokeilemaan lilaa ;D

      Delete
  2. Anonymous8.5.12

    Oot ihana :D Mun suunnitelman menee vähän toisin päin: kesäks oma tukka, ettei kuole lämpöhalvaukseen ja pitkää tukkaa sit syksylle ja talveks :p Itelläni noi peruukit on tyydyttänyt suurimman pitkä-tukka-nyt-heti -kaipuut ja samalla oma tukka on saanut kasvaa ja parannella itse itseään.

    Sulle sopii kyllä mainiosti tuollainen lyhyempikin hiusmalli = omat hiukses :) Erityisesti nuo punertavat sävyt sopii sulle nätisti!

    Tilasin tänään pinkin suoravärin cybershopista eli kesätukkaa tiedossa. Onnea sullekin oman kesätukkas löytämiseen! Kesällä kun sitä vaan haluaisi tuntea itsensä kauniiksi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihh itse en pystyis millään kuvittelemaan itseäni peruukissa, mutta kaikkeenhan vois tottua ja saishan sitä sitten ainakin nopeasti uuden tukan aina kun siltä tuntuu :D Meninpä kuitenkin eilen taas tilailemaan uutta, pidempää tukkaa että varmasti elämä hankaloituu entisestään :D

      Oiih pinkki tukka kesäks olis ihana, mutta ite en uskalla nyt laittaa koska kesäduunia pitäis löytää ja niin erikoisella päällä en ehkä haastatteluun enää uskalla mennä. Aivan hirveä värinjano olis silti!

      Ja totta on että kesään pitää panostaa kun semmoinen kerrankin kohdalle osuu! :P

      Delete
    2. Anonymous9.5.12

      Ite en edes hakenut kesätöihin. Viime vuonna tuli vedettyä ittensä ihan piippuun ja nyt kun rahatilanne sallii niin meikäläinenhän pitää lomaa. Tarkottaa myös omituisempaa tukka-valintaa :p Kouluun ehkä jotain järkevää sitten :)

      Oottelen jo innolla uutta tukkaas! ^^

      Delete
    3. Kesäloma on tosiaan kutkuttava ajatus - itellä ei taida taaskaan olla varaa semmoiseen :O

      Jeps ja tuun myös aivan varmasti kurkkimaan (ja kadehtimaan) sun pinkkiä kesätukkaihanuutta :DDD

      Delete

Go ahead and make my day :)