7.3.12

About circle lenses

Mun on nyt ihan pakko kirjoittaa tästä aiheesta, josta olen muualtakin lukenut paljon. Nimittäin olen kokenut aika ikäviä hetkiä viime viikosta lähtien, ja syypää tähän ovat piilolinssini. Circle lenset (onko näillä olemassa suomalainen yleisnimi?) ovat aiheuttaneet monille ongelmia, mutta näinhän se menee, että on vaikea ottaa opikseen ennen omia henkilökohtaisia kokemuksia.
Olen siis pitänyt circlejä päivittäin nyt parin- kolmen kuukauden ajan. Niissä on aina ollut vähän ongelmia >> tuntuvat hyvältä viikon ajan, jonka jälkeen tulee roskantunnetta silmään ja piilareita ei saa enää "puhtaaksi". Töissä on tullut rassattua linssejä aivan liikaa, ja töiden jälkeen on ollut helpotus saada linssit pois silmistä. Viikko sitten huomasin, että tietokoneella istuessani toinen silmä meni nopeasti sumeaksi, ja näkö sumeni entisestään illan mittaan. Sitten se olikin pysyvää. Koko viime viikon kuljin puolisokeana, koska vasemman silmän näkö jäi tosi sumeaksi. Ulkona oli ahdistavaa kulkea, kun näkö oli niin toispuoleinen, ja tietokoneella istuessa en pystynyt lukemaan toisella silmällä tekstiä lainkaan. 

I have to tell something about circle lenses. You know I`ve been wearing them daily about three months now. Many people have problems with them, but I didn`t actually think about the warnings before I faced those problems myself. Circles never really fitted my eyes, when they were about one week old, they started feeling dirty and scratched my eyes every day at work. I tried to wash the lenses all the time, but it didn`t help. I always felt relieved getting them off my eyes. 
A week ago the eye sight in my left eye started getting lower - everything seemed foggy and my I could only see well with my right eye. I haven`t been able to read any text with that eye. Everything looks weird as I`m always half blind.


Noh, hankin ajan optikolle ja kävin siellä maanantaina. Tulos: vasemman silmän pinta on laajalti rikkoutunut ja hajataitteisuus silmässä kolminkertaistunut. Optikko varoitteli, että jos silmä ei pääse paranemaan, naarmut voivat syventyä ja näkö jäädä sumeaksi, eikä piilareiden käyttö ehkä ole mahdollista enää koskaan. Optikko suositteli kovasti ottamaan yhteyttä silmälääkäriin ja hankkimaan lääkityksen, jos vaiva jatkuu, ja olenkin sitten kulkenut tämän viikon silmälaseilla. Tänä aamuna näkö tuntui ensimmäistä kertaa pitkään aikaan normaalilta, ja olinkin iloinen että nyt paraneminen on vihdoin alkanut. 
No, pidin tänään lenkillä uusia, kirkkaita ja hengittäviä piilareitani, jotka sain optikolla käynnin yhteydessä, ja näkö on taas sumea. Nice. 

I went see the optician and she said that the surface of my left eye is widely broken. I have to wear glasses now > if the eye wont heal properly, my eye sight might stay this bad or the scratches might get deeper. That would cause so many damages that I could never wear contacts again. She also said I should see the eye doctor if the eye wont heal in a week, so I could get some medicine to that. They also sold me many pairs of better contacts that are thinner and better for my eyes.
I`ve been wearing glasses after that. This morning my eyes felt normal again! I was so happy about that, so I decided to go jogging with my new contacts ( I couldn`t run with glasses). The eyes felt great and so did my eye sight. 
And this evening it got all foggy again.


En nyt voi muuta sanoa, kuin että suututtaa ihan älyttömästi, koska tämä näön toispuoleisuus turhauttaa ja masentaa, ja haluan jo siitä eroon. Silmälääkärille en kyllä ihan heti viitsisi mennä, koska se on törkeän kallista eikä ihan juuri nyt siihen olisi varaa! Jos vaiva ei viikon sisällä ole parantunut, sitten menen varmasti. Ärsyttää, että nuo linssit, jotka monella muulla (mukaan lukien kaverini) ei aiheuta mitään oireita, suunnilleen tuhosi oman näköni näin lyhyessä ajassa. Nytkin on vaikea luoda tätä tekstiä, vasen silmä näkee pelkkää sotkua.

I have to say I`m so ANGRY right now. My friend hasn`t had any problems with circle lenses, but they almost  destroyed my eye sight in such a short period of time. I don`t actually have money to go to see the eye doctor. It`s so hard to create this text as I can`t see it with my left eye. This bad eye sight makes me feel so frustrated and depressed and I just want it get back to normal.




Jos tämä silmä tästä paranee, en tiedä mitä linssejä käytän jatkossa. Yritän etsiä jostain kohtuuhintaiset ruskeat linssit, jotka sopivat silmilleni, ja ehkä silloin tällöin viikonloppuriennoissa uskaltaudun vielä käyttämään circlejä, tai sitten en. Menin muuten juuri ennen tätä vaivaa tilaamaan uudet circlet, jotka saapunevat näinä päivinä. Harmittaa nekin. Silmälasit ovat kammotukseni - niiden pitäminen on tuntunut äärimmäisen epämukavalta, ja kyllä, inhoa edelleen vaaleita silmiäni. Tunnen näyttäväni valjulta, uurteiselta ja tavalliselta - ja näytänkin. Taitaa olla liikaa vaadittu, että saisin kivat, ruskeat silmät, jotka sopivat kasvoihini paljon paremmin kuin oma väritykseni. 
Tein tämän tekstin kai vähän niinkuin varoituksena muille - oma versioni circlejen vaaroista. Jos piilarit tuntuvat epäsopivilta, älkää missään nimessä sivuuttako ongelmaa ja yrittäkö väkisin pitää niitä. Itse pidän näköä tärkeimpänä aistinani, ja jo sen puoliintuminen tuntuu sietämättömältä ajatukselta.

If my eye will get better, I don`t know what lenses will I use in the future. I try to find fitting, brown lenses in a reasonable prize, maybe. Glasses are something I deeply, deeply hate - wearing them feels extremely uncomfortable, and I also hate my light colored eyes. With them I look older, ordinary and dirty. I just wanted nice, brown eyes that would match with my own colors better.
I wrote this just to let you know my version of circle lenses. If the contacts feel uncomfortable don`t ignore it. I feel that eye sight is the most important sense I have, and losing half of it is already too much.

8 comments:

  1. Huh! Pelottavaa tollanen! Toivottavasti sun silmä parantuu!

    Mulla on kans vaaleet silmät ja näytän ihan valjulta, silmät ei vaan erotu päästä :D Tykkäisin käyttää värillisiä piilareita, tälläkin hetkellä mulla ois tuolla tummemmat siniset ja vihreet, mutta mä en pysty käytään niitä, heti kun laitan ne silmiin niin alkaa jo kaihertaan ja ne on vaan pakko poistaa, että oon tyytynyt vaan siihen, että joskus harvoin taistelen ne silmiin ja ihailen peilistä :/

    Ja just ärsyttää kun monet kaverit käyttää, eikä niillä oo mitään ongelmia... Tää sun postaus sai aatteleen, että parempi varmaan vaan koittaa tyytyä tähän omaan väriin! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sitä toivon minäkin! :/ Välillä näkö tuntuu paremmalta, mutta päivän lopussa sumeus palaa aina. Alan jo pelottavasti tottuakin siihen :O

      Mulla on aina piilareiden kanssa ollut tämä ongelma: omien silmieni kaarevuus poikkeaa niin paljon "normaalista", että hyviä linssejä on ollut tosi vaikea löytää. Yhdet ruskeat ostin sovituksen kautta optikolta jokunen vuosi sitten, ja ne olivat tosi hyvät - ja törkeän kalliit :( Uskon kyllä, että sullekin löytyisi sopivat värilliset optikolta, jos vain on varaa. Kuulemma nuo värilinssit on kuitenkin aina niin paljon paksumpia kuin normit, että niiden käyttö on aina vähän riskiä.

      Nyt tuntuu kanssa siltä, että pakko kai se on tottua omiin väreihin - harmittaa silti, kun on päässyt kokemaan parempaakin ;D Vaaleat silmät tekevät tosiaan niin helposti kasvot valjuiksi, olisipa luonnostaan ruskeat silmät!
      Ite päätin värjätä tukan vaaleisiin silmiin sopivammaksi, ehkä se auttaa ensi hätään... :D

      Delete
  2. woahh how is this happen?? OAO
    i never had problem with circle lenses. and i already wear them for yearss. OAO
    i hope you eyes will get better soon, >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. I guess these just didn`t fit my eyes, during the years I have had difficulties on finding good contacts so I should`ve known better.
      Fortunately now my eyes feel better, I`ve been wearing clear contacts and my eye sight seems good and clear. Still I`m soooo sad I can`t use circles every day anymore :/ They looked SO good *_*

      Delete
  3. Uh kiitos varoituksesta!
    Juu, jos piilarit tuntuu epämukavilta niin sitten taukoa, ehdottoamasti. Sitten roskiin jos samat linssit tuntuvat epämukavilta. Näin tehny kans. Ootko harkinnut semmosta itsestäänpuhdistavaa rasiaa? En oikein tiedä miten se toimii, mutta kyllä se ne kuulemma puhdistaa xD Paranemisia sinnekkin<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsestäänpuhdistava rasia? :O Kuulostaa hyvältä, semmoinen voisi olla kätevä*__*
      Tilasin juuri uudet ruskeat linssit, ihan perusruskeat siis, jos pystyisin niitä käyttämään tästä lähin, circlejä en uskalla. Onneks näkö on normalisoitunut, vaikkakin silmään jäi jonkinlainen kuivuusongelma :/

      Delete
  4. I found your blog via the blogpost from Hystericmint, and I have to say I really appreciated what you pointed out and said there. I too think that she probably was careless at some point, otherwise it probably would not have gone so bad...

    I feel so, so sorry and sad for you! :(
    I can imagine that you find it very unfair that your friend has no problems with the lenses but you have... but it is a very wise decision to put your eye health above all!
    I think you're natural eye color is very pretty too, but I know... sometimes we just want something else very badly...

    I just got my first pair of circle lenses recently and wore them only once. For me, it's something special that I would wear only occasionally, so I hope it'll work out fine. Also, I go to the ophthalmologist every 6 months - he also always examines my cornea. If he were to tell me that there's something wrong with my eyes I'd immediately stop wearing circle lenses - that's how I'm gonna handle it...

    Oh, and I can understand your opinion about glasses so well. I hate to wear mine. Though I started to feel better about it as soon as I got nice looking ones, I still don't really enjoy it and rather wear my normal optical contacts....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Varis!
      I also felt so sorry about her eyes, I think that really is something to think about. I had read that many people had same kind of problems with circle lenses, but did`t care about them before it happened to me. That`s how it usually goes... :O
      I still haven`t been wearing circles after that. I feel so good that my eye got better and the vision in it is sharp now, so I don`t wanna ruin it again. But maybe I`ll wear circles when going partying or something like that.
      I think you`re very wise of getting your eyes examined every now and then - everybody who`s wearing contacts should. I know I should do that ore often!
      Fortunately I don`t have to wear glasses now. I bought brown contacts that are not circles, and sometimes I wear clear contacts. Maybe I should buy pretty glasses, too, as it would be great for my eyes to wear glasses more often. I do wear them always at home, though, but never going out. I just can`t see myself as a glasses person, haha :)

      Delete

Go ahead and make my day :)